Dao Yin Yoga

241125879_435601651112492_6215650254590904269_n

Dao Yin Yoga – En yogastil, som bringer din krop i balance

Dao Yin Yoga er fundamentalt anderledes end normal yin yoga, yinpower, hatha yoga, tantra yoga og kundalini yoga.

Denne yogastil har nemlig et helt andet formål end andre yogaformer:

At blive stærk i dig selv og mindre sensitiv

Hvad betyder Dao Yin Yoga?

Dao er et daoistisk ord, som betyder “vejen”, altså den spirituelle vej gennem livet. Dao er så stort så det ikke kan beskrives med ord. Men kan forståes som kernen hvorfra universet er påstået. Dao Yin Yoga har til formål at forbinde dig med din autentiske vej gennem Dao.

Dao Yin betyder “at flytte Qi”, og kan foregå i siddende, liggende og stående stillinger. I stående stillinger kaldes dette typisk Qi Gong. Dao Yin på Kinesisk, betyder Qi Gong.

Dao Yin Yoga er Qi Gong i yin yoga stillinger, hvor alle kan være med. Formålet er, at skabe plads til, at den indre ånd (Qi) kan flyde frit, og at der er plads i kroppen til at du nemt kan bevæge dig ind og ud af Qi Gong stillinger uden at blive øm eller træt.

Yoga yoga betyder “forbindelsen med Gud” og beskriver, at vi som mennesker gennem bevægelse kan søge ind under vores mange lag og opdage vores egen inde guddommelige kraft.

Dao Yin Yoga er en Daoistisk yogaform, som bringer din krop i harmoni og forbinder dig med Dao.

Dao Yin Yoga arbejder med 3 principper

1. Dao Yin

At flytte Qi med et aktivt åndedræt i siddende, liggende & stående stillinger.

2. Smertefrihed & Mobilitet

At skabe indre tryghed i kroppen ved at gå ind i spændinger med bevidstheden og derigennem mindske smerter

At være aktiv stillingerne for at åbne myo-fascia, forbedre mobilitet og yde evnen

3. Grounding Yoga

At forbinde sig med ånden, og den bevidsthed, som er større end dig og i bor alt som er

At kropsliggøre det højeste selv i kroppen og leve forbundet med Dao

Slut med at gøre dig selv mere sensitiv

Alle andre yoga former du vil finde fejler på et virkelig vigtigt princip. Nemlig at grounde din energi i din krop gennem Yang energi.

Dao Yin Yoga arbejder aktivt med Yang energi, også selvom det er yin yoga. Yang er den enegi der varmer som solen, den er altid til stede, men den skal samles for at kunne forblive i din krop.

Yin yoga vil gøre dig mere sensitiv, kold og rolig. Normal yin yoga og asian yin og yinpower  arbejder ikke med de daoistiske principper om, at samle yang i Dan Tian og skabe mere jing gennem Daoistiske Principper.

Dao Yin Yoga er en måde at lave yin yoga på, som giver dig mere yang energi, hvilken vil gøre dig mere grounded i dit autentiske selv.

Dao Yin Yoga har til formål at give deltagerne:

  • Mindre tankemylder
  • Mindre sensitivitet for omverdenen
  • Stærk indre fornemmelse af autenticitet
  • Mere inde varme
  • Mere mobilitet og styrke
  • Mere indre ro gennem yang
  • Færre smerter
  • Større mental styrke
  • Færre følelsesmæssige udsving

Founder & Udvikler

Dao Yin Yoga er udviklet af Anemone Auora i 2019. Anemone er uddannet Ergoterapeut med speciale i Smerter & Myo-Fascia videnskab, samt Healer & Spirituelt Medium. 

“Dao Yin Yogaen fandt mig og opstod igennem mig til at lede andre på deres vej til at leve forbundet med Dao”.

Fra alderen 13-25 levede hun et liv med kroniske smerter i nakke, skuldre, fødder og knæ. I en alder af 21 blev det så slemt, at hun måtte starte på medicinsk behandling og fik diagnosen fibromyalgi. Det gjorde at hun startede til Yoga og begyndte at ændre sit liv.  Hun tog div. yogalærer uddannelser herunder: Hot Yoga, Hatha Yoga, Yinpower Yoga og Asian Yin.
Men ingen af disse yogaformer fjernede  smerterne.
Det var først, da hun lærte Smertevidenskab og lærte hvad smerter er, at hun blev 100% smertefri.

Som ergoterapeut var evidens utrolig vigtigt for Anemone. Derfor udviklede hun en yogastil hvor smertevidenskabelige evidensbaserede principper indgik i stillingerne.

Hun udviklede Dao Yin Yoga gennem sin praksis. Hun trænede Dao Yin Yoga hver morgen en time, og hver aften en halv time. Hver eneste dag i 2 år. Imens hun trænede havde hun 1:1 klienter og yogahold på Lolland, hvor hun oplevede at mange blev smertefri, stress fri og kom i balance i livet.

Anemone blev meget begejstret for at det hun havde udviklet hjalp hendes klienter, og hun fortsatte med at praktisere og notere sine fund.  Men alt den yoga og udvikling hun lavde vækkede også hendes Kundalini (indre enegi karft)

En dag kunne hun ikke længere klare opvågningen alene og fandt vej til sin Daoistiske læremester i Kina. Det var da hun mødte ham, at hun for alvor udviklede Dao Yin Yoga. Hun viste til sin mester hvad hun havde lavet alle de år op til, og han fortalte hende: 

“Din skæbne er at dele Dao, med alle mennesker fra en scene. Du skal dele himlen på jorden”

Han viste hende de gamle billeder af Dao Yin Yoga Stillinger, de gamle rækkeføler og hvordan de gamle mestre havde lavet Dao Yin Yoga & Qi Gong på en måde, som hun havde gjort inden hun kom.

Med støtte fra sin læremester udviklede hun Dao Yin Yoga Danmark, rejste tilbage til Europa og begyndte at lave workshops og uddannelser.

Men hvad er forskellen på normal Yin Yoga, Yinpower, Asian Yin & Dao Yin Yoga egentlig?

Evidensbaseret smerteviden og mobilitets træninger en del af klasserne

I Dao Yin Yoga indgår smertevidenskabelige principper og bevægelser som en del af yogaen, for at sikre at deltagerne opnå smertefrihed og øget mobilitet.

Åndelighed & Dao

Dao Yin Yoga er en åndelig praksis, som har til formål at forbinde deltagerne med Dao. Dao er derfra hvor alt er skabt og du vil i klasserne opleve din egen indre skabelses kraft og guddommelige kærlighed.

Daoistisk Meditation

Daoistisk Meditation, er en del af yogaen og indgår i slutningen af hver klasse for at samle Yang energien.

 

Qi Gong

Qi Gong i siddende og ståede stillinger indgår i yogaklaserne til formål om at helbrede de indre organer og grounde Yang energien.